Annons
Kultur

Travis Scott talar ut efter konserttragedin

Travis Scott talar för första gången ut om händelserna på festivalen Astroworld, då tio människor fick sätta livet till under hans konsert.
skriver att artisten öppnar upp i ett en timme långt samtal med programledaren Charlamagne tha God på hans .
Musik • Publicerad 9 december 2021
Travis Scott spelade på festivalen Astroworld där tio besökare dog och ett hundratal skadades. Arkivbildl.
Travis Scott spelade på festivalen Astroworld där tio besökare dog och ett hundratal skadades. Arkivbildl.Foto: Helle Arensbak/Ritzau/TT

Scott får frågan tidigt under intervjun om när han fick veta att folk i publiken hade skadats och även dött under konserten.

– Jag visste inga exakta detaljer förrän minuterna innan presskonferensen, efter min spelning. Och även då tänkte jag "vänta, vad?". Att folk svimmar kan hända under konserter men något sådant här... , säger han.

Scott: Märkte inget

Annons

Enligt rapparen hörde han inga skrik eller märkte att något var fel i publikhavet under spelningen. Från scenen, med pyroteknik, strålkastare och dålig sikt utåt så säger Travis Scott att det var svårt att uppfatta vad som hände.

– Man kan bara se det man ser och när de säger åt en att stoppa konserten, det är först då man stoppar, säger han.

Scott har arrangerat festivalen Astroworld i sin hemstad Houston sedan 2018. De kaotiska händelserna inträffade efter att Scott gått på scen den 5 november.

Runt 50 000 personer befann sig i folkmassan när panik utbröt. Tio människor i publiken klämdes till döds och ett hundratal skadades.

Fortsatte spela

Travis Scott har kritiserats för att han inte slutade spela trots att polis och räddningstjänst larmades till platsen. Polisen uppger att Live Nation gick med på att avbryta spelningen i förtid, då flera personer hade blivit medvetslösa. Men enligt konsertbesökare fortsatte Travis Scott i över en halvtimme.

Flera anhöriga till dem som omkom och skadades har lämnat in stämningsansökan mot artisten och mot arrangören Live Nation. Skadeståndsbeloppen som söks är i miljardklassen och rättsprocessen kan potentiellt pågå i åratal.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons