Annons
Kultur

Trump ger ut bok med brev från Kim och Oprah

Litteratur • Publicerad 10 mars 2023
Dåvarande president Donald Trump stod 2019 som första amerikansk president på nordkoreansk mark i Panmunjom, mellan Nord- och Sydkorea. Han träffade Nordkoreas diktator Kim Jong-un. Arkivbild.
Dåvarande president Donald Trump stod 2019 som första amerikansk president på nordkoreansk mark i Panmunjom, mellan Nord- och Sydkorea. Han träffade Nordkoreas diktator Kim Jong-un. Arkivbild.Foto: Susan Walsh/AP/TT

I sin nya bok "Letters to Trump" samlar USA:s ex-president Donald Trump 150 brev från en rad kända personer, högt uppsatta politiker, företagstoppar och despoter, rapporterar The Guardian.

Hillary Clinton, Richard Nixon, Oprah Winfrey och Nordkoreas diktator Kim Jong-un är några av författarna till breven som Trump tagit emot under en 40 år lång period, och som nu blir publicerade för allmänheten.

Annons

En av de mest kontroversiella brevväxlingarna är den med Kim Jong-un. Breven blev upphov till en stor kontrovers när det framkom att de tillhörde de hemlighetsstämplade dokument som Trump förvarat på sitt residens Mar-a-Lago efter sin presidenttid, vilket nu är under utredning.

"Letters to Trump" är Trumps andra bok sedan han förlorade valet 2020. Boken ges ut i april av samma förlag som gav ut hans första, "Our journey together", som är en fotobok om hans tid som president.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons