Annons
Kultur

"Underdogs" förde Theoz och hunden Zoe samman

Skratt, tävling och hundar. I SVT:s nya program "Underdogs" tävlar ett gäng kändisar och deras bästa vänner i hundsporten agility.
– Hundarna speglar verkligen sina ägare och ägarna speglar sina hundar, säger programledaren Anis Don Demina.
Nöje • Publicerad 16 mars 2023
Programledaren Anis Don Demina och deltagaren Theodor "Theoz" Haraldsson med hunden Zoe är aktuella i SVT:s "Underdogs".
Programledaren Anis Don Demina och deltagaren Theodor "Theoz" Haraldsson med hunden Zoe är aktuella i SVT:s "Underdogs".Foto: Fredrik Sandberg/TT
Anis Don Demina, Zoe och Theoz.
Anis Don Demina, Zoe och Theoz.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Sju kända svenskar och deras hundar utgör laguppställningen i SVT:s nya underhållningssatsning "Underdogs". Såväl hundarna som deras ägare är riktiga rookies på agility – hundsporten som går ut på att ta sig igenom en hinderbana på tid.

Underhållning

Programledaren Anis Don Demina, tidigare själv hundägare, kallar "Underdogs" för "underhållning i dess renaste form":

Annons

– Men det är också en resa som täcker hela spektrumet av känslor. Du får det gulliga med hundarna, utmaningen i träningen och man blir genuint glad när deltagarna lyckas, och ledsen när de inte gör det, säger han.

Deltagarna coachas av Marie Wergård, en av Sveriges främsta agilitytränare samt Semir Ajanic som tävlar i agility på landslagsnivå. Men man behöver varken vara hundmänniska eller intresserad av agility för att uppskatta programmet, enligt Anis Don Demina:

– Det är ju till exempel inte bara dansmänniskor som tittar på "Let's dance". Här får man verkligen se hur hundarna speglar sina ägare och tvärtom. Och precis vad som helst kan hända eftersom hundar lätt tappar fokus. Det var det som var så kul för mig som programledare – jag blev otroligt taggad varje gång en hund skulle springa, säger han.

Utmaning

En av deltagarna är artisten Theodor "Theoz" Haraldsson, som tävlar tillsammans med sin hund Zoe. Zoe har tidigare främst varit fäst vid 17-årige Theoz mamma, men "Underdogs" har ändrat på det.

– Det här programmet har gjort att Zoe och jag har kommit mycket närmare varandra. Det var verkligen en kul upplevelse att få vara med och göra det här med sin bästa vän, säger Theoz.

Helt lätt har det dock inte varit. Zoe är visserligen snabblärd och ekipaget är vana vid att göra tricks tillsammans, men agility har de aldrig nosat på tidigare.

– Det var en svår utmaning faktiskt. Zoe är inte så van vid långa banor och sådant, så vi fick kämpa lite med att hålla fokus. Hon är ung och svävar i väg och gör liksom sin egna lilla grej, och det skapade en del problem ibland, säger Theoz och skrattar.

Fakta: "Underdogs"

Premiär: På SVT Play 17 mars och i SVT1 18 mars.

Programledare: Anis Don Demina.

Jury: Marie Wergård och Semir Ajanic.

Kommentatorer: Peppe Eng och Erik Ekstrand.

Deltagare:

Dogge Doggelito med hunden Vikingo (chihuahua merle, 8 år).

Anders Bagge med hunden Sonja (olde english bulldogge, 6 år).

Johanna Lind Bagge med hunden Julia (grand danois, 1 år).

Theoz med hunden Zoe (pomeranian, 2 år).

Nicole Falciani med hunden Frank (dvärgtax, 4 år).

Klara Doktorow med hunden Liz (greyhound, 4 år).

Christian "Kicken" Lundqvist med hunden Velvet (kanintax, 8 år).

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons