Annons
Nyheter

40-åring anhållen för fräck bilstöld i Trelleborg

(Uppdaterad 14.45). Polisen har anhållit den 40-årige trelleborgare, som på onsdagen stal en bil med passagerare i baksätet och en man hängande utanför bilen.
Nyheter • Publicerad 10 januari 2002

Vid tiotiden på kvällen körde en trelleborgsfamilj till Magistergatan för att släppa av några äldre släktingar utanför deras bostad.

När föraren hjälpte släktingarna fram till bostaden, passade den 40-årige mannen på att hoppa in i bilen, som hade motorn igång. 40-åringen körde iväg med förarens lillasyster och en äldre kvinna i baksätet.

Annons

En man i sällskapet hängde sig fast utanför den rullande bilen och försökte dra ut 40-åringen. Mannen tvingades dock att släppa taget efter några meter. Biltjuven stannade efter cirka 500 meter och beordrade de två passagerarna att kliva ur, vilket de gjorde.

En polispatrull upptäckte den stulna bilen utanför Lund och en häftig biljakt följde. 40-åringen, som är känd av polisen sedan tidigare, körde bland annat på en annan bil och försökte sedan fly till fots.

40-åringen sitter nu anhållen misstänkt för olaga frihetsberövande, rattfylleri, grov olovlig körning, vållande till kroppsskada och vårdslöshet i trafiken.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons