Annons
Nyheter

"Åkermans ruta"

I dag är jag skyldig scoutkåren i Sankt Olof en ursäkt för att "rosen" angående kårens tidningsinsamling av misstag blev till ett "ris" i torsdagens YA.
Nyheter • Publicerad 21 november 2002

Felet var helt och hållet mitt eget. Jag är själv scoutledare och satt förmodligen i tankar när jag sorterade posten häromdan. Orsaken till missen kan eventuellt ha varit egen erfarenhet av just gamla tidningars, uttjänta prylars och allt annat skräps förmåga att hamna - företrädesvis sommartid - just i våra sopkärl vid scoutstugan i Nybrostrand. Inget idealläge precis att ha en stuga närmast stranden under badsäsongen. Vi scouter hyllar självklart principen att naturen ska hållas ren, men vi är för den skull inte speciellt roade av att just våra sopkärl snabbt blir överfulla av sånt som de badande vill bli av med när de lämnar stranden. Sankt Olofs scouter var således inte ute efter att banna illegala containernyttjare. I stället ville kåren tacka sina välvilliga givare. Det hoppas jag ha klargjort genom denna min urskuldande text samt omedelbar publicering av notisen under rätt rubrik. Från tidningspapper till hundbajs. Detta efter en period av omfattande kritik mot hundägares oförmåga att städa upp efter gycken när behov har uträttats. Jag tänker inte publicera alla dessa bajs-ris. Mina skäl är åtskilliga - personliga påhopp, kränkande av annat slag, ohyfsat språk, alltför långa och svårkortade texter etcetera. Dock dristar jag mig att, med bakgrund av den "rishög" som inkommit, konstatera att kvarlämnat hundbajs förekommer oftast i centrala Ystad, på gräsmattorna vid Ekegatans bostadsområde i Simrishamn samt utanför systemet i Tomelilla. För det statistiska värdet av materialet ansvaras ej! Samtidigt verkar många kritiska röster ha uppfattningen att hussar och mattar sköter renhållningen bättre i ytterområdena. Där är det kanske numera större risk att trampa i vildsvinsbajs?

Bertil Åkerman insandare@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons