Annons
Nyheter

"Åkermans ruta"

Debatten om de jättelika vindmöllornas utbredning längs sydkusten, ett av de hetaste ämnena här nere inför valet, har knappt hunnit ebba ut - tillfälligtvis? - förrän andra stora "fallossymboler" är på väg att tränga sig på och störa friden.
Nyheter • Publicerad 20 november 2002

Valda positioner för de så kallade 3G-masterna väcker protester. Villaägarna i Nybrostrand (se insändare i dag) vill absolut inte ha ett dylikt "åbäke" i knät och efterlyser "känsla för natur och estetik". Denna matodontmast mitt i byn tycks dock inte vara ensamt hot för nybrostrandsborna i dessa dagar. Även längs marken har faror upptäckts. Härom aftonen var Bajen-frälste kollegan, min inskrivningshjälp och mitt värdefulla bollplank på YA, bilande längs väg nummer 9 för att hämta yngsta dottern hos scouterna. Strax före avtagsvägen mot norra Nybrostrand dök det ur mörkret plötsligt från norra vägrenen upp en synnerligen stabil fyrbent varelse . "Besten rusade tvärs över vägen. Bilen framför mig hann undan och jag lyckades undvika närkontakt. Tack och lov, för när djuret upptäckt att ett staket hindrade dess framfart ner mot havet och det återvänt upp på vägbanan blev jag varse hur stort det var. Ett vildsvin på säkert uppemot 200 kilo!" Att den dramatiska beskrivningen verkligen var sann fick jag verifierat av hustrun som vid tillfället befunnit sig i sin tjänstebil strax bakom kollegans. Således, nybrostrandsbor! Vildsvinet har nått sydkusten. Det torde därför finnas anledning att inte enbart söka farorna i skyn. Risken för överraskande angrepp föreligger även på gräsrotsnivå. En alldeles särskild varning kanske borde utfärdas till golfklubben. Betänk hur vildsvinen över en natt bökade upp ett stort område, därav ett antal greener, på Österåkers golfbana i södra Uppland härförleden!

Bertil Åkerman insandare@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons