Annons
Nyheter

"Åkermans ruta"

Mitt uppe i, huttrande av och redan genomless på det vinande, drypande och isande blask som i folkmun torde kunna benämnas "typiskt sydkustskt vinterväder" är det inte utan att man med längtan blickar tillbaka ett antal månader.
Nyheter • Publicerad 11 november 2002

Detta är förmodligen berättigad bestraffning för all klagan man uttryckte över den odrägliga sommarhettan. Jag ångrar mig bittert. Nåväl, stugvärmen känns i alla fall extra skön i tider som dessa. En pläd, ett par yllehossor, den tända fotogenlampan och en kopp te med en sked honung gör underverk. Värmen återvänder och sprider sig till välmåga för hela kroppen. Varmt, för att inte säga hett värre både utom- och inombords, var det nog för de flesta när vi i lördags hyllade årets främsta inom fotbollen. Alla verkade trivas. Inte minst hustrun efter mitt, i eget tycke, särdeles underfundiga taktiska drag. Ungdomlig är hon normalt, men nu som blomsterflicka blev hon, om möjligt, ännu rosigare på kinderna och tveklöst ytterligare föryngrad. Så till veckans kungörelse. Tydligen uppstod en missuppfattning när jag behandlade insändaren (den 5 november) angående Preem i Simrishamns ovilja att ta emot betalning via konto eller betalkort vad gäller postförskott. Jag fick samma dag ett påpekande från Håkan Hansson, föreståndare för nämnda Preemmack och postutlämningsställe, att jag mejlats ett svar redan samma dag som jag eftersökt ett dyligt (alltså veckan tidigare). I detta stod det: "Ett centralt beslut. Det jobbas på det. Hälsningar Håkan Hansson." Dessa få ord uppfattade jag som om Håkan Hansson ville lämna ett kort besked om att ett något utförligare svar till insändarskribenten var på gång. Jag uppmanar ofta, liksom denna gång, de svarande att fatta sig så kort som möjligt. Håkan var exemplarisk i det avseendet - och så blev det ändå fel. Som det kan bli!

Bertil Åkerman insandare@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons