Annons
Nyheter

Anderslövs skejtare hemlösa

Varför finns det inget bra ställe att åka skateboard och inlines i Anderslöv? Det är vad som står överst på önskelistan i jul för de två kompisarna Anton Andersson och Ture Berg.
Nyheter • Publicerad 29 november 2002
Anton Andersson och Ture Berg. BILD: TOMAS NYBERGFoto: 

Anton Andersson och Ture Berg. BILD: TOMAS NYBERG - Vi brukade köra skateboard borta vid tandläkarmottagningen, men där blev vi bortkörda, suckar tolvårige Ture Berg. Vad de önskar sig är en bra, jämn yta - helst med en ramp som man kan göra roliga hopp i. Chefen för Trelleborgs Upplevelseförvaltning, Lars-Göran Canerholm, vet att frågan varit uppe förut: - Vi har ju erbjudit dem en av de två asfalterade tennisbanorna vid något tillfälle. De används inte så flitigt, och en av dem har vi alltså avsatt för inlines och skate. - Nu blev det visst inte så flitigt använt av dem heller. Asfalten är i och för sig inte i bästa skick, det är lite ojämnt eftersom rötter trycker på underifrån. Kommunen har dock inga omedelbara planer på att asfaltera om - det blir för kostsamt, säger Lars-Göran Canerholm. - Men vi erbjuder fortfarande den ytan vid tennisbanorna, säger han. Kan de här ungdomarna göra något själva där så får de gärna göra det.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons