Annons
Nyheter

Åttaåring avled efter badolycka

Den åttaåriga pojke som hittades livlös i bassängen på Välabadet i Tomelilla avled under natten mot torsdagen på grund av sina skador.
Nyheter • Publicerad 4 juli 2007

Hjärt- och lungräddning sattes in så snart pojken hade hittats på botten av den djupa bassängen på badet. Exakt vad som hände är oklart. - Ett ögonvittne har sett hur han ramlade ned i bassängen, säger Hanseric Jonsgården, informationsansvarig på Tomelilla kommun. Enligt de ansvariga för badet kan pojken dock bara ha legat högst en minut i badet. Pojken kom till badet strax före klockan 13 med en grupp barn från fritidshemmet Borgen på Lindesborgsskolan i Tomelilla. Det var tre vuxna med gruppen på 13 barn. Gruppen hade bara varit en liten stund på badet när olyckan inträffade. Under eftermiddagen har barnen, anhöriga och personal på badet fått krishjälp. Under torsdagen kommer också församlingshemmet i Tomelilla att vara öppet mellan klockan 10 och 12 och 16 och 18. Där kommer kommunens krisgrupp att vara tillgänglig för dem som behöver hjälp. Pojken fördes till intensivvårdsavdelningen i Lund med mycket allvarliga skador men hans liv gick inte att rädda, uppger inre polisbefäl i Ystad.Ulf Mårtensson 0417-125 86 ulf.martensson@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons