Annons
Nyheter

Avliden man troligen tysk

Det var troligen liket av en tysk medborgare som besättningen på en fiskebåt fick upp i sin trål på tisdagsmorgonen söder om Trelleborg.
Nyheter • Publicerad 21 mars 2003

- Vi är inte 100 procent säkra på vem det är. Men det verkar röra sig om en tysk medborgare som försvann från Rostock 2001, säger Boris Brundin, utredare vid polisen i södra Skåne. Boris Brundin har varit i kontakt med sina kollegor i Tyskland. Enligt dem försvann en man född 1951 för två år sedan från Rostock. - Nu ska tyskarna ta fram ett tandkort från den försvunne mannen som vi sedan ska skicka till rättsmedicin i Lund, säger han. Vad som orsakat mannens död är ännu inte klart. Och Boris Brundin hyser inga större förhoppningar om att det ska gå att säkerställa dödsorsaken. - Kroppen var i så dåligt skick när den återfanns, säger han. Liket återfanns när besättningen på en fiskebåt höll på att vittja ett nät och märkte att något fastnat i trålen. Besättningen larmade kustbevakningen som hämtade kroppen och förde den till Trelleborg. Därefter skickades kroppen till avdelningen för rättsmedicin vid Lunds lasarett. Någon misstanke om brott i samband med dödsfallet finns inte för tillfället.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons