Annons
Nyheter

Badmintonlöften mot Sveriges elit

Skurups Emmie Nilsson och Sjöbos Elina Johansson mätte i helgen sina krafter mot Sverige mest lovande ungdomar i badminton. Samtidigt blev Bollens Robin Anderberg riksklassad efter en lyckat kval i Bräkne-Hoby.
Nyheter • Publicerad 25 november 2002

Att bli riksklassad är något alla badmintonungdomar hoppas på. Det innebär att man tar plats bland de 32 bästa i Sverige i sin åldersklass och får spela i de speciella riksklasstävlingar som äger rum flera gånger om året. I helgen var det dags för den tredje deltävlingen av totalt sex som ingår i riksklasstouren. Emmie Nilsson, löftet från Skurup, gjorde upp i 13-årsklassen som samlades i Lenhovda. Hon nådde sin bästa placering någonsin i dessa sammanhang genom att avancera till semifinal. I de två tidigare deltävlingarna har hon nått åttondels- respektive kvartsfinal. Allt som allt spelade hon sex matcher. Efter fem segrar, spelet imponerade inte minst i kvarten, tog äventyret slut i semin mot Marlene Persson, Skälderviken, i två raka set. Samtidigt spelade 15-årsklassen i Umeå med Sjöbos Elina Johansson i startfältet. Hon har nyligen haft en förkylning i kroppen men nådde ändå kvartsfinal i singelturneringen. Där åkte hon ut mot Jessica Karlsson, Växjö, efter förlust i en tresetare. I mixeddubbel spelar Elina tillsammans med Jonathan Nordh från Trelleborgsklubben Drive. Paret har som bäst gått till semifinal men den här gången ville det sig inte alls. Det blev respass redan i öppningsmatchen. Robin Anderberg, BMK Bollen, är nästa sydöstskåning att presentera sig i riksklasstävlingarna. I helgen gavs en sista möjlighet att kvala in - och Robin tog chansen. Med tanke på att han bara är elva år är det en extra stor bedrift att bli riksklassad i U13. En plats i finalen krävdes för att bli riksklassad. Bollenspelaren nöjde sig inte med det; han såg till att vinna hela tävlingen. I finalen besegrade han Gislaveds Jesper Gaardsdal, rankad trea i Småland, med klara setsiffrorna 15-8, 15-4.

Patrik Nyström patrik.nystrom@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons