Annons
Nyheter

Belos på plats för flygplansbärgning

Ubåtsbärgningsfartyget Belos är på måndagen på plats där ett privatflygplan av typen DA40 störtade på kvällen den 17 oktober. Stefan Christensen vid Statens haverikommission räknade med att arbetet med att lyfta planet skulle börja under dagen.
Nyheter • Publicerad 6 november 2006

Planet ligger på 42 meters djup i havet utanför Trelleborg. Tidigare försök att bärga det har misslyckats på grund av hårt väder. Men Belos har större möjligheter att hålla sig stilla på haveriplatsen än de andra fartyg som använts.

Vid kraschen dog alla de tre ombord, piloten och två passagerare. Det första som görs är att försöka få upp kropparna efter de omkomna.

Annons

När bärgningsmanskapet fått upp vrakdelarna ska de föras till en hangar på Sturups flygplats där haveriutredningen skall göras av en österrikisk haverikommission med assistens av Statens haverikommission. Även om flygplanet köpts av Borås flygklubb var det tillverkat i Österrike och fortfarande registrerat där. Därför den österrikiska haverikommissionen.

Belos har till en början avsatt måndagen och tisdagen för bärgningen av planet. Stefan Christensen hoppas att den tiden ska räcka. (TT)

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons