Annons
Nyheter

Bilskrot blev leksaksbuss

Av gamla bildelar, en presenning, lite färg och massor av envishet har barnen på utedagiset Bladlusen lyckats skapa sin egen buss. På eget initiativ.
Nyheter • Publicerad 28 februari 2002
BILD: LINDA SJÖHOLM
BILD: LINDA SJÖHOLMFoto: 

-Vi fick syn på en båt vid en av våra utflykter, som alla blev förtjusta i. Det var väl så idén kläcktes. Alex Schütt-Mauritsson är 4 år och har redan provkört bussen. Han tycker att det bästa är specialeffekten med fyra olika rattar. BILDER: LINDA SJÖHOLM" BORDER="0"Alex Schütt-Mauritsson är 4 år och har redan provkört bussen. Han tycker att det bästa är specialeffekten med fyra olika rattar. BILDER: LINDA SJÖHOLM Ett tag höll det på att bli en bil, men resultatet blev en buss, säger Jane Lindblad, dagisfröken på Bladlusen. Hon påpekar vikten av att lära barnen att det inte behövs en massa pengar för att få nya leksaker. I besparingstider får man istället använda kreativiteten desto mer. Att köra buss är lika enkelt som att bygga en, tycker Alice Persson, fyra år och delägare i fordonet." BORDER="0"Att köra buss är lika enkelt som att bygga en, tycker Alice Persson, fyra år och delägare i fordonet. Invigningsdagen till ära har det kommit gäster från dagiset Kantarellen. De är imponerade och tänker låta sig inspireras av iden. Liksom sina kollegor arbetar de utifrån att låta barnen själva finna egna lösningar, bland annat genom motoriska projekt som detta. Casper Friberg är fem år och en av byggnadsarbetarna. Under sportlovet missade han tyvärr övervakningen av takbygget då några ivriga arbetare tog egna initiativ. - Men jag fick iallafall montera ihop hastighetsmätaren, säger han innan han fortsätter planera för nästa projekt: en sommarstuga. Jämnårige Linus Andersson är nöjd med sin insats. Han har redan planerat sin drömresa med skrotbussen. -Det blir en resa till Grekland, säger han bestämt. Text: Linda Sjöholm

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons