Annons
Nyheter

Bredare men mindre sekt

The Polyphonic Spree har tappat fyra medlemmar. Det märks inte särskilt mycket med tanke på att det fortfarande återstår 24. Nytt är också att bandet bytt ut sina ljusa jesussärkar mot svarta uniformliknande dräkter för att markera sin numera ganska negativa syn på omvärlden.
Nyheter • Publicerad 11 juli 2007

Tim DeLaughter är bandets huvudperson och sedan han färgade håret svart och slutade se ut som en hjärntvättad sektmedlem har bandets sound breddats. Polyphonic Spree gör ännu svulstig pop med stora körer, orkesterinstrument och gospelkänsla men på The Fragile Army känns de inte lika repellerande frikyrkliga som förut. We crawl away och Justify är fina spår men när DeLaughter blir allt för sockersött mässande som i Younger Yesterday hoppas man att stoppknappen finns nära till hands. PS musik är perfekta popmelodier versus irriterande hippiefasoner.

Alex RegnérBetyg: TREPop

Annons

The Polyphonic Spree

The Fragile Army

(Gut/Bonnier Amigo)

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons