Annons
Nyheter

Bussar och vägar avstängda

Blåsten ställer till det på vägarna, men hittills har få blivit skadade till följd av olyckor. Snön ställde till med problem redan i den tidiga morgontrafiken. Särskilt drabbad var väg 108. Klockan tio i åtta på morgonen körde en bil i diket på vägen i höjd med Haglösa.
Nyheter • Publicerad 20 januari 2006
Bild: Claes Nyberg
Bild: Claes NybergFoto: 
060120 Snöoväder på slätten Bild: Claes Nyberg
060120 Snöoväder på slätten Bild: Claes NybergFoto: 

Mitt på dagen, runt 12-tiden krockade en lastbil med en personbil, också på väg 108 i höjd med Haglösa. Två personer fördes till Mas. Hur allvarliga deras skador var är oklart. Vägen blockerades helt under en halvtimme. Därefter hölls den stängd norr om Trelleborgs kommun medan den plogades och hölls öppen i Trelleborgs.

Även på väg E 6 inträffade olyckor under fredagen. Vid en kvart i nio på morgonen krockade en personbil med en lastbil vid Skegrie skola. Ingen skadades i olyckan. En hel del köer bildades för pendlare på väg till Malmö. Efter någon halvtimme flöt dock trafiken på som vanligt igen.

Annons

De flesta trafikanterna tog det lugnt och förnuftigt i trafiken under dagen. Men inte alla. På Klörupsvägen stoppade polisen en bilist som körde med blanka sommardäck.

– Det är inte att rekommendera en dag som denna, menade Lars Mahler, informatör på länskommunikationscentralen.

Räddningskåren höll under förmiddagen vanlig beredskap.

– Vi har ännu inte fått signaler om något annat. Men vi håller vår bandvagn redo och är just nu ute och tränar med den, berättade brandmästare Jörgen Rasmusen.

Skånetrafiken kände av busvädret rejält. Flertalet av regionbussarna i Trelleborg stängdes av. Buss 184 som kör till Klagstorp stängdes av helt, samma sak beslutades om linje 182 som går mellan Vellinge och Trelleborg.

Buss 165 stängdes inte av, men gick inte in i byar som Minnesberg och Gylle.

– Det finns ju en vilja att köra så länge det går. Men förarna rapporterar kontinuerligt till oss och tillsammans beslutar man var vi måste stänga för trafik. En buss går ju stadigare på vägen än en personbil. Men förarna klarar inte vad som helst. Vi måste tänka på allas säkerhet, menade Sven Tuvesson, regionbusschef på Skånetrafiken.

Färjetrafiken gick som vanligt under förmiddagen.

Sofia Bergström

0410-545 27

sofia.bergstrom@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons