Annons
Nyheter

Danmark imponerar

Danmark inte bara imponerar utan ha också fått en smakstart i EM. I går blev det en klar seger mot Tjeckien, 31-25, i lagets första match i mellangruppspelet.
Nyheter • Publicerad 25 februari 2002

Stor matchvinnare i det danska laget var kantspelaren och kontraren Lars Christiansen, proffs i Flensburg, som gjorde inte mindre än 13 mål. Och mest imponerade av allt - han var i det närmaste hundraprocentig och missade bara vid två enda tillfälle. Danmark kopplade greppet direkt och hade i princip avgjort matchen i den första halvleken då man gick till pausvila med 18-10. Förutom säkre vänstersexan Lars Christiansen ger vi också ett plus till målvakten Michael Bruun Pedersen som bland annat gjorde en svettig trippelräddning i den andra halvleken. Då räddade han först en straff och tog sen också hand om returen. Här tilldömdes Tjeckien en ny straff och den knep Michael den också. I Tjeckien imponerades vi mest av Kamil Heinz som gjorde åtta mål på tio skottförsök. I dag möter Danmark Ukraina varefter det kan bli en ren gruppfinal mot Sverige på torsdag.

Jonas Axelshult-Larsson jonas.axelshult@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons