Annons
Nyheter

Daterad indiepop

När Bishop Allen släppte sin debut Charm school 2003 blev de både omtyckta och föraktfullt betraktade som posörer. De hade stulit sitt sound från band som Modest Mouse och Built to spill men saknade fullständigt de djup som dessa band besitter.
Nyheter • Publicerad 5 juli 2007

 Enkelt beskrivet lät Bishop Allen som ett busigt och bekymmersfritt småsyskon till ovan nämnda band och det fanns trots allt en kvalité i detta som gjorde dem lyssningsvärda till och från.  På The Broken String har Bishop Allen hittat ett mer eget sound även om de gamla idolerna fortfarande ligger kvar under ytan. De låter inte längre som det busiga småsyskonet utan snarare som en tråkig kusin och soundet är mer folky än förut. Click, click, click, click är fin men det mesta på The Broken String är urtrist och daterad indiepop.  Alex Regnér

Betyg: Två  Bishop AllenThe Broken StringDead Oceans/Border 

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons