Annons
Nyheter

Dopad ryska avstängd från OS

Den ryska skidåkerskan Natalia Baranova-Masolkina har avstängts från deltagande i OS. Hon har lämnat att positivt dopningsprov och den ryska olympiska kommittén har strukit henne från anmälningslistan.
Nyheter • Publicerad 7 februari 2002

Baranova-Masolkina lämnade ett urinprov i samband med träning i Tauplitzalm, Österrike, den 18 januari. Det visade spår av bloddopningsämnet epo. Det var Wada, den internationella antidopningsbyrån, som genomförde testet och det ackrediterade dopningslaboratoriet i Oslo som analyserade provet. När det visade sig vara positivt gjordes den så kallade B-analysen av laboratoriet i Lausanne och det var också positivt. Natalia Baranova-Masolkina, som fyller 27 år den 25 februari, är avstängd tills vidare i avvaktan på sanktioner från FIS. Hon riskerar två års avstängning. Hennes främsta meriter är från junior-VM i Gällivare 1995, då hon tog ett guld och ett brons.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons