Annons
Nyheter

Elever åker till Singapore

Kastanjeskolans utbyte med en flickskola i Singapore fortsätter. Till våren får fyra flickor på Kastanjeskolan chansen att pröva på hur det är att gå i skolan i Singapore.
Nyheter • Publicerad 20 februari 2003

- De som åker måste vara duktiga på engelska och goda representanter för Kastanjeskolan och Sverige, säger Lars-Olov Kullberg, rektor på Kastanjeskolan. Han var själv tillsammans med dåvarande rektorn Anders Malmquist och besökte för ett år sedan Raffles Girls School i Singapore. I somras var en lärare från Singapore i Tomelilla på besök och nu är det dags att skicka elever. Via mejl och en gemensam hemsida har redan Tomelillaelever kontakt med flickskolan i Singapore. Sedan är det mer osäkert om eleverna på skolan i Singapore tillåts åka hit. Enligt Lars-Olov Kullberg är de hårt hållna. Skolan tar endast in elever som har mycket goda studieresultat. Eleverna från Tomelilla kommer att få möjlighet att följa undervisningen under två veckor. Det är säkert en upplevelse. Under skolgång får de ha uniform. Lars-Olov Kullberg räknar med att det mesta av omkostnaderna kommer att vara betalda för de fyra eleverna. De som vill åka får nu tillfälle att göra en intresseanmälan.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons