Annons
Nyheter

Festligare sportlov i Skurup

Årets sportlov ska bli lite festligare och arrangemangen för de lediga skolbarnen lite större. Det är åtminstone kommunens förhoppning.
Nyheter • Publicerad 20 februari 2003

I dagsläget håller utvecklingssamordnaren inom fritid Nils-Eric Magnusson på att färdigställa programmet. - Tanken är att kunna erbjuda större dagsturneringar i till exempel fotboll och handboll. Genom att klubbarna samarbetar och förlägger sina aktiviteter till en dag krävs det inte så mycket personal. Om allt går som planerat kan det innebära att det är ett arrangemang i Skurupshallen merparten av veckans dagar. Av de kontakter som Nils-Eric Magnusson hittills haft med föreningarna förefaller det som om alla är positivt inställda. Arrangemangen kommer troligen att hållas i Skurupshallen vilket har den nackdelen att ungdomarna som bor i byarna tvingas ta sig in till tätorten. Men Nils-Eric Magnusson understryker att det naturligtvis fortfarande är välkommet om klubbarna också vill anordna något i exempelvis Rydsgård eller Skivarp. För den som inte är intresserad av idrott bjuds det naturligtvis även på andra aktiviteter. Tillsammans med Skurups Officiella Spelsällskap planeras ett evenemang där alla ska kunna spela dataspel mot varandra genom att de kopplas samman i ett stort nätverk. Utöver de här arrangemangen blir det också en del stående inslag. Nils-Eric Magnusson hoppas få hit Frank Madsen från terrariet i Malmö. De senaste åren har förevisningen av ormar och ödlor på biblioteket varit fullbokat. I nuläget har också bland andra Akka ridklubb, Ystadbygdens släkt- och bygdeforskarförening, Skivarps scoutkår samt en del idrottsföreningar hört av sig. Filmvisning ska arrangeras på Pärlan och eventuellt blir det också extra öppethållande på fritidsgårdarna. Nils-Eric Magnusson räknar också med att kunna ge veckan en festlig avslutning. - På fredagen ska det bli diskotek. Sammanlagt tre stycken eftersom de kommer att vända sig till olika åldersgrupper. Från sexåringarna och uppåt. Det definitiva programmet kommer att delas ut till eleverna under vecka 6. Information ska också finnas på Skurups kommuns hemsida.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons