Annons
Nyheter

Fitnessinferno i Las Vegas

"What happens in Las Vegas, stays in Las Vegas" är parollen för casinohajarnas och de kärlekskrankas metropol.
Nyheter • Publicerad 1 november 2006
Jag är ingen stor tös, men i denne mans sällskap ser jag ju ut som ett blåbär i jämförelse! Han innehar världens största armar och är över 220 cm lång!
Jag är ingen stor tös, men i denne mans sällskap ser jag ju ut som ett blåbär i jämförelse! Han innehar världens största armar och är över 220 cm lång!Foto: 
becca_swanson.jpg Världens starkaste... Kvinna!
becca_swanson.jpg Världens starkaste... Kvinna!Foto: 
Nej, detta är inte en bild från erotikmässan, men utställarna vet hur de ska fånga besökarnas uppmärksamhet.
Nej, detta är inte en bild från erotikmässan, men utställarna vet hur de ska fånga besökarnas uppmärksamhet.Foto: 
olympia_entrance.jpg Jag utanför entrén till expot i Las Vegas
olympia_entrance.jpg Jag utanför entrén till expot i Las VegasFoto: 
olympia.expo.jpg En liten bit av expot. Under helgen flanerade cirka tjugotusen besökare runt bland alla montrar. Nästan som Kiviks marknad, eller hur!
olympia.expo.jpg En liten bit av expot. Under helgen flanerade cirka tjugotusen besökare runt bland alla montrar. Nästan som Kiviks marknad, eller hur!Foto: 
Vackra pojkar, vackra män... Det var slitsamt för ögonen att sitta i publiken och rapportera från modelltävlingen.
Vackra pojkar, vackra män... Det var slitsamt för ögonen att sitta i publiken och rapportera från modelltävlingen.Foto: 
Det är fortfarande en gnutta genant att signera idolbilder, men jag lär mig! Det är omslaget till tidningen Ironman Magazine jag sätter en kråka på och just den här bilden är omåttligt populär... Jag fick nästan träningsvärk i högran efter åtta timmars signerande.
Det är fortfarande en gnutta genant att signera idolbilder, men jag lär mig! Det är omslaget till tidningen Ironman Magazine jag sätter en kråka på och just den här bilden är omåttligt populär... Jag fick nästan träningsvärk i högran efter åtta timmars signerande.Foto: 
Fotograf Pavel och jag har länge gått i giftastankar och vi kunde inte låta bli att säga ja i Las Vegas! Femton minuter i ett litet kapell på strippen och efter det kan vi numera titulera oss fru och make.
Fotograf Pavel och jag har länge gått i giftastankar och vi kunde inte låta bli att säga ja i Las Vegas! Femton minuter i ett litet kapell på strippen och efter det kan vi numera titulera oss fru och make.Foto: 
Längs med huvudgatan i Las Vegas blinkar skylt efter skylt för de olika bröllopskapellen. Ett bröllop kostar femtio dollar och då ingår en polaroidbild i priset.
Längs med huvudgatan i Las Vegas blinkar skylt efter skylt för de olika bröllopskapellen. Ett bröllop kostar femtio dollar och då ingår en polaroidbild i priset.Foto: 

I mitten av Mojaveöknen tornar staden upp som en glittrande, gnistrande hägring. Till Las Vegas råder det ständig bilkö längs en sträcka lång som mellan Malmö och Stockholm. Från hela världen vallfärdar de lustsökande och de nöjestörstande för att stilla sina allehanda begär.

Spelhålorna, pariserhjulen, showerna och bordellerna står med öppna portar dag som natt. Här får det extrema, det förbjudna sprudla med fria tyglar och det är här som jag för första gången upplever världens mest anrika och berömda bodybuildingtävling kallad Mr Olympia. Min uppgift under helgen var att representera min kosttillskottssponsor. Jag skrev autografer på idolbilder och modellade med ett ständigt leende när besökare ville föreviga sitt möte med Pauline från Sverige. Ha, ha tro det eller ej, men här i staterna är det faktiskt många som ser mig som sin idol!

Annons

Numera har eventet blommat ut till en helg fylld med muskelmonster, vackra lättklädda kvinnor, kroppsmålade nakna kvinnor och med kvinnor som mest ser ut som män. I gigantiska montrar tävlar proteintillskottsföretaget om framtida kunder genom att lotta ut motorcyklar och kasta ut gratisprov till närmare tjugotusen besökare. Att blott med ord beskriva detta sammelsurium av människor känns övermäktigt, nästintill omöjligt, så därför bjuder jag här på ett potpourri av fotografier som får spegla atmosfären…

Ja där har ni min gånga helg i syndernas stad Las Vegas. Ses nästa månad!

Pauline Nordin

Bilder: Pavel Ythjall

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons