Annons
Nyheter

Hur sover Anja i natt?

Hoppas Anja Pärson sover riktigt gott just nu när detta skrivs - så att hon vaknar med ett guldleende på läpparna inför slalomåken.
Nyheter • Publicerad 19 februari 2002

För det blev inget guld för Magdalena Forsberg, inget (åtminstone inte ännu) för Per Elofsson, men under onsdagen ska vårt tredje största medaljhopp i OS, Anja Pärson, ge sig in i leken. Hon är ung och har noll rutin från olympiska spel sedan tidigare, ändå finns det en god chans för henne att komma hem med ett guld, i så fall Sveriges första i Salt Lake City. Läste någonstans att det fanns en idrottspsykolog som trodde på henne av den enkla anledningen att hon dels har den fysiska kapaciteten, dels de mentala egenskaper som krävs. Inte för att hon anlitat någon egen mental tränare eller besitter de egensinnigas signum så som Gunde Svan och Pernilla Wiberg. Nej, den här idrottspsykologen trodde på Anja helt enkelt därför att hon var för ung för att ha vett att bli nervös. Det ligger något i det. Det är de unga som har alla svaren, de som kan allt och ännu inte insett att världen inte är svart-vit enkel. Därför kan det faktiskt vara så att orutinerade Anja slår till i slalombacken medan Ylwa Novén, den rutinerade räven, helt enkelt funderar för mycket, har för stor erfarenhet. Och som hennes pappa Anders slagit fast: "Kan man vinna världscupen så kan man också vinna i OS. Det är lika för alla. Alla tycker OS känns stort, så enkelt är det". Låt oss hoppas att han har rätt. Sporten

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons