Annons
Nyheter

Hyresvärden tillbakavisar kritiken

Ägaren till huset som Lars hyr, Karl Gert Vidriksson, håller inte alls med om att huset är undermåligt. Det behöver bara fräschas upp i smådetaljer, menar han.
Nyheter • Publicerad 11 november 2002

- När familjen var här första gången sade jag till dem att det fanns småsaker som behövde göras vid. Jag var beredd att betala färg om de gjorde målningsjobbet själva. Jag har också reparerat en rad saker, bland annat har jag lagat frysen och tätat vid ett fönster. - De tittade på hela huset inklusive duschen och godkände det, liksom för övrigt socialförvaltningen. I det läget kunde de ju ha sagt nej tack och fortsatt att leta bostad, säger Karl Gert Vidriksson. Han menar att familjen klagar på hans hus för att sätta press på socialförvaltningen så att de skaffar en bostad inne i Sjöbo. - Det är ren utpressning som familjen håller på med, säger han. Jag vet att familjen dagligen besöker sina anhöriga inne i Sjöbo och för övrigt har hustrun sagt rakt ut till mig att de inte trivs i Vollsjö utan vill in till Sjöbo. Vidriksson berättar att han själv bott i den aktuella 1,5 plansvillan med sambo och sammanlagt sju barn i många år utan några problem. Numera är han ensamstående och då är det drygt 100 kvadratmeter stora huset för stort. Han vill dock inte sälja utan hyr ut istället. - En ensamstående mamma bodde här i 18 månader utan att det kom klagomål, säger han. - Jag visste att socialförvaltningen behövde bostäder för hjälpbehövande och bostadslösa så därför ringde jag till Kirsten Junker på socialförvaltningen. Det var ju ett sätt att ställa upp och hjälpa till. När det gäller läckaget på ovanvåningen så säger sig Vidriksson känna till det. Det kan vara en nockplåt som blåst bort. Han tänker ta kontakt med hantverkare för att täta läckan. - Det gör jag delvis av eget intresse. Huset kan ju skadas om det får läcka in, säger han. Vidriksson är lite undrande över att hustrun i familjen klagar över att huset har för små utrymmen och för få köksskåp den gången huset är större än den lägenhet de blev vräkta från. - Nej, de håller på med rent trams. Jag har papper på allt. Dessutom har de inte betalt novembers hyra trots att det står i kontraktet att socialförvaltningen skall gå in om familjen inte kan betala. Så nu funderar jag på att koppla in advokat för att få min hyra. Även jag har ju räkningar att betala, avslutar Karl Gert Vidriksson.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons