Annons
Nyheter

Inget nytt under lysrören

Fifty years too late är tillkomstdatum för The Camtwisters, en ny inkarnation av gamla Trelleborgsbandet 69-Hard. Och nog hade Elvis eller Johnny Burnette blivit bra paffa över att höra sin musik leva och sparka gump i Sverige år 2007.
Nyheter • Publicerad 5 juli 2007

Den svårt tatuerade trion fortsätter sin mission om att återupprätta rockabillyn som det ursprungliga rock'n'rollösets källa. Kalle Metz gapar storkäftat, Christian Fridlund har rejält gung i ståbasen och Mats Jeppssons gitarr går mot ett allt renare retroljud och allt mer stilsäkra soloinpass än det tidigare, punkigare stöket. Problemet är att The Camtwisters är så nischade mot en motorburen publik att det inte blir något nytt under garagelysrören. Bilar, brudar och bärs, raggarträffsmusik formulär 1 A. Men visst, ska man på raggarträff så torde The Camtwisters sitta lika bra som de där obegripliga, luddiga tärningarna. Lars ThulinBetyg: Tre The CamtwistersOutlaw rock-a-billyBox Records 

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons