Annons
Nyheter

Ingvar Oldsberg årets julvärd i SVT

Ingvar Oldsberg blir årets julvärd i SVT. Det meddelades i dag på eftermiddagen. Den välkända TV-programledaren säger att det är en ynnest att bli vald till hederuppdraget.
Nyheter • Publicerad 15 november 2006

Det blir alltså ingen familjejul för Ingvar Oldsberg i år. Det är han som ska leda TV-sändningarna förbi Kalle Anka och Karl-Bertil Jonsson.

Traditionen med Arne Weise som ständigt sällskap i TV-rutan bröts 2003 när Lotta Brommé tog över. Därefter har Ernst Kirchsteiger och Blossom Tainton Lindquist setts i rutan.

Annons

Ingvar Oldsberg säger till SVT att han inte är nervös inför uppdraget.

– Nej, nervositeten har nog försvunnit under resans gång. Det känns inspirerande i stället. Men det är klart att det ställer ju naturligtvis krav på en, men det känns bara roligt.

Ingvar Oldsberg har en lång tradition inom TV. Han började inom sporten men har på senare år mest förknippats med SVT:s långkörare På spåret.

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons