Annons
Nyheter

Julstress med djupare Tiffany

Nyheter • Publicerad 29 november 2006
Tiffany Persson, spelad av Anders Jansson, dyker uppi Itzhaks julevangelium. Premiär på fredag klockan 21.00.Bild: SVT
Tiffany Persson, spelad av Anders Jansson, dyker uppi Itzhaks julevangelium. Premiär på fredag klockan 21.00.Bild: SVTFoto: 

– Det är fyra stycken julhistorier om stress, barndomsminnen och pulversläckare, berättar Anders Jansson, mer känd som Tiffany.

Flera av de välbekanta personerna från HippHipp dyker upp på nytt. Vi möter Tiffany från Staffanstorp, Kajan på Räddningsverket, Göran och Jolanta som driver Svenska Kändisresor. Även utrikesreportern och julhataren Morgan Pålsson och dennes trogne fotograf Robert Flycht dyker upp.

Annons

– Det är fyra oberoende historier som vävs ihop, säger Anders Jansson.

Itzhak Skenström, musikprofessor från Ungern, är julsagans moderator och berättarröst. I getskägg och manchesterkostym väver han ihop berättelserna.

Med Itzhaks julevangelium ändrar humorgänget sitt tidigare koncept. Det blir inte sketcher utan i stället längre historier i den nya serien.

Det handlar om ensamhet, köphysteri och uppskruvade förväntningar inför julen.

Hur roligt är det?

– Jag vet inte. När man berättar längre historier kan man inte alltid låta det största skrattet vara den största värdemätaren. Bitvis kanske vi är roligare, bitvis kanske inte. Men vi kan få större djup hos figurerna och förstå varför de gör saker. På så sätt blir det roligare. Det är en ganska ny process för oss. Vi vill gärna in i det längre berättandet, säger Anders Jansson.

– Därmed inte sagt att det inte blir sketcher igen. Detta känns roligare just nu och nästa år ska vi göra en långfilm med Morgan Pålsson. Vi testar denna formen nu.

Vilka andra komediserier ser du på teve?

– Jag tittar på Mäklarna som var väldigt kul bitvis. Jag ser Arrested develop, Simma lugnt Larry och My name is Earl på trean. Det blir mycket engelskt, som Little Britain, säger Anders Jansson.

– Jag ser nästan bara serier på dvd. Det är omöjligt att hinna med dem på teve. Vi har småbarn. Ibland ser jag 4-5 avsnitt per kväll. Jag ser rätt mycket drama också.

Annons

I Itzhaks julevangelium kommer Tiffany Perssoni konflikt med Lions i Staffanstorp. Tillsammans med sin väninna blir hon i stället själv ansvarig för Lions julbasar, vilket hon absolut inte hinner med.

Hur ska Tiffany Person fira jul i år?

– Hon ska ta en restresa... till Helsingör (skratt). Hon har inte råd att åka så långt. Halmstad kanske eller pågatåg till Ystad. Jag vet inte. Hon gillar julen, men jag kan tänka mig att hon vill komma bort lite.

Jag har hört att din mamma är förebild för Tiffany. Stämmer det?

– Ja, väldigt mycket, 80 procent kommer från henne. Hon bor i Kåseberga.

Vad tycker hon om Tiffany?

– Hon tycker att det är jättekul. Min mamma är underbar. Hon kan slänga ur sig vad som helst, när som helst.

Premiären av Itzhaks jul-evangelium är samtidigt som finalen av Idol på TV 4.

– Jag hoppas att folk tröttnat på stressade ungdomar. Själva auditionförfarandet är förfärligt. Vi håller tummarna att folk tittar på HippHipp i stället, säger Anders Jansson.

Anna-Karin Johansson

Annons

0411-557836

anna-karin.johansson@allehandasyd.se

SVT:s humorsatsning i jul heter Itzhaks julevangelium. Under fyra fredagar får tittarna följa karaktärernai HippHipp-gänget.
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons