Annons
Nyheter

Kanske dags att lägga av nu

Det är kanske dags för Per Gessle att lägga av för gott nu. Eller göra något helt annat. För på denna sin senaste soloskiva, riktad till den internationella marknaden, har han koncentrerat betydligt mer energi på att försöka se vartåt hitvindarna blåser än på att faktiskt försöka göra verkligt bra musik. Inte för att det senare skulle vara lätt för honom, men ändå.
Nyheter • Publicerad 25 november 2008
Per Gessle. Arkivbild: Scanpix
Per Gessle. Arkivbild: ScanpixFoto: 

Här finns en låt för varje stil: en discodänga som "lånat" väl mycket av Alcazar, ett halvdant försök till Timbaland-r'n'b, en gubbsjuk ballad, en sjuttiotalsrocklåt och så vidare.

Allt med Gessles omisskännliga texter som förhåller sig till engelsk grammatik som IOGT till pilsner. Per Gessle borde ha pengar nog för att kunna göra vad han vill. Vad han vill är uppenbarligen att till varje pris tjäna mer pengar. Sälj en Ferrari nästa gång är du snäll.

Fredrik Fischer
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons