Annons
Nyheter

Knut Reiersrud Band: Voodoo Without Killing Chicken

Norrmannen Knut Reiersrud kan spela allt från nordiska koraler till persisk musik och där emellan blues, för att nämna några musikformer han tagit sig an under åren.
Nyheter • Publicerad 4 november 2008

Han använder elgitarr på det nya albumet med sitt eget band (annars kan det vara akustisk gitarr eller andra stränginstrument) men ljudet är nedtonat och lågmält, varmare elgitarrton har sällan hörts. Få toner också, precis så många som behövs, han tar ingen onödig plats i musiken och gruppen.

Albumtiteln Voodoo Without Killing Chickenfår en att tänka på New Orleans-funk. Ungefär så låter titelspåret och ännu mer The Boy From Congo Square, där Reiersrud byter till piano. Övriga låtar går mer i stil med psykedelisk rock från USA:s västkust på 60-talet. Weakness (is a thing called Man)och Strawberry Moonär ett par vackra, liksom glidande melodiska rocklåtar. Inte häftigt och tufft – desto mer intensivt.

Knut Reiersrud och andregitarristen Bjørn Holm byter om vid mikrofonen, de sjunger så snarlikt, än bara lite råare och än mjukt och ömt, att det är svårt veta vem som sjunger.

Bengt Eriksson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons