Annons
Nyheter

"Kränkande utspel"

- Det här är inte bara kränkande utan oförskämt. Manfred Kochs utspel vittnar bara om hur dåligt insatt han är, säger hembygdsföreningen ordförande Gunnel Diab.
Nyheter • Publicerad 23 maj 2003

Hon är inne på sitt tredje år som ordförande i föreningen. Styrelseledamot har hon varit i 10 år. - De senaste fem åren har vi arbetat hårt med att utveckla museet, men också med att sanera våra kostnader. Personalstyrkan har halverats från tio till fem personer och vi har avyttrat många fastigheter. Vi har också skapat ett levande museum. Jag tycker inte att det kan kallas vanstyre. Norra Längan som kostar 700 000 kronor årligen har föreningen fått full hyrestäckning för av kommunen. - I så fall är det kommunen som är inkompetent som gett oss hyresbidrag, säger Gunnel Diab. Manfred Kochs förslag att kommunen tar över museet kommer dessutom i elfte timmen, menar Diab. - Konkursen är ett faktum och ansökan går inte att ta tillbaka. I så fall krävs en ansökan till hovrätten men då ska det mer till än Manfred Kochs idiotiska anklagelser.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons