Annons
Nyheter

Krokodil: Concord

Krokodil består av gitarristen Klas Gullbrand och basisten Palle Sollinger som inte ser sig själva som ett jazzband i strikt bemärkelse men likväl delar många beröringspunkter, så som de improvisatoriska dragen.
Nyheter • Publicerad 4 november 2008

Medan det inledande spåret Dreamför associationerna mot en elektrifierad Jan Johansson färdas Krokodil därefter snarare mot den tekniskt begåvade men ack så smöriga muzak-jazz-gitarristen Pat Metheny vilket knappast är den roligaste jämförelsen att behöva göra.

Concordfinns dock ett angeläget vemod i bland annat Koguma – the little bearsom ser till att lyssnarintresset behålls någorlunda intakt. Produktionen är inte heller den optimala, ibland låter det som att Gullbrands elgitarrförstärkare står i ett hörn i garaget men Krokodil sitter tveklöst på en stor potential att utvecklas i rätt riktning.

Alex Regnér
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons