Annons
Nyheter

"Lägg pengar på löner - inte på konsult"

- Kommunen säger att det inte finns pengar att ge oss en lön som vi kan leva på. Men nog verkar det finnas pengar. Att lägga 1,8 miljoner kronor på en konsult som ska utreda möjligheten att konkurrensutsätta den tekniska förvaltningen, något som man redan beslutat att göra, det ser vi som slöseri med våra skattemedel.
Nyheter • Publicerad 6 maj 2003

Margareta Baker och Maj-Kristin Frenell ingår i Kommunals sektion 5 och tillhörde dem som i går var ute för att tala med allmänheten om den pågående konflikten. På torget framför Stadshuset hade medlemmarna dukat upp kaffebord och samlade bland förbipasserande namn till stöd för deras krav på högre lön. De pengar den nämnde konsulten skulle kosta menar Kommunal att man i stället kunde lägga på löneökning. För de 1200 som arbetar i kommunen skulle det betyda 125 kronor i månaden. - Vem som helst kan kolla den personalekonomiska redovisningen som finns på kommunen. Där framgår en hel del intressanta saker, som till exempel att man i fjor i kommunen lade cirka 18 miljoner kronor på timanställda. Om de pengarna användes till att höja låga tjänster och att tillsvidareanställa personal skulle det motsvara 57 årsarbetare, hävdar Margareta Baker.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons