Annons
Nyheter

Lars-Christer Karlsson: Vår allra största filmregissör

En jättestor förlust. Så sammanfattar dramaturgen Lars-Christer Karlsson sina känslor efter att ha nåtts av nyheten om Ingmar Bergmans bortgång.
Nyheter • Publicerad 30 juli 2007
Lars-Christer Karlsson, dramturg och skådespelare i Ystad. Arkivbild
Lars-Christer Karlsson, dramturg och skådespelare i Ystad. ArkivbildFoto: 

- Det är ju vår allra största filmregiossör genom tiderna. Det är en jätteförlust. Han är ju internationellt mest känd som filmregissör, men han var minst lika stor som teaterregissör, säger han.Lars-Christer Karlsson är dramaturg och är sedan 1995 knuten till Ystads stående teatersällskap. Karlsson är utbildad skådespelare vid Statens scenskola i Malmö.Karlsson menar att Ingmar Bergman betytt mycket när det gäller utvecklingen av filmen och teaterkonsten. Inte minst i början av sin karriär och i ett 50-tal som ofta målade världen i väldigt ljusa färger.

- Det var ett lättviktigt årtionde. Kanske införde han ett slags allvar i det han gjorde. Dessutom försvarade han det han gjorde. Det kan jag sympatisera med. Allvaret måste finnas med även i det lättviktiga.Robert Jönson

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons