Annons
Nyheter

Little Joy: Little Joy

Julian Casablancas från The Strokes verkar i det närmaste bortglömd vid det här laget.
Nyheter • Publicerad 4 november 2008

I stället har The Strokes gitarrist Albert Hammond Jr. släppt två hyllade album, basisten släpper ett folkrockalbum 2009 och när nu trummisen Fabrizio Moretti debuterar som Little Joy verkar det i allra högsta grad som om The Strokes-medlemmarna fortfarande är att räkna med. Som soloartister.

Borta är den arroganta JC-rocken, i stället gör Moretti tillsammans med Binki Shapiro och Rodrigo Amarante obekymrad 60-talspop med tydliga drag åt det folky hållet och ibland med siktet på brasilianska stränder i solnedgång. Det är ett helt klart lyssningsvärt album, hyfsat egensinnigt och ett tydligt bevis på att Strokes fortfarande har något att ge.

Om än inte som just The Strokes. Lyssna speciellt på Don't watch me dancingmed Binki Shapiro på sång och rockigare How to hang a Warhol.

Alex Regnér
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons