Annons
Nyheter

Locket på kring avpolleterad tjänsteman

Förvaltningschef Mats Ekberg i Tomelilla vill inte gå in på varför Marie Johansson inte får jobba kvar som kultursekreterare tills den permanenta tjänsten är tillsatt.
Nyheter • Publicerad 16 juli 2002

- Det är inte mitt beslut, säger Mats Ekberg. Nämnden har diskuterat det här ingående och kommit fram till detta. Något formellt beslut är inte taget, men som sagt de har diskuterat frågan. Maries vikariat går ut den 15 juli och har inte förlängts och nu är vår ambition är att tillsätta en kultursekreterare så fort som möjligt. Kan ni tillsätta en ny kultursekreterare när ni redan har en som är långtidssjukskriven? - Det är inte Mona Björkmans tjänst. Den skall omvandlas. Men utredning med Försäkringskassan pågår. Vem skall sköta Konsthallen och verksamheten tills den nya tjänsten är tillsatt? - Det får bland annat jag och de ansvariga i nämnden göra. Höstens kommande utställningar är redan inbokade. Hur blir det med de ungdomsprojekt som Marie dragit igång? - De får hennes efterträdare ta över.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons