Annons
Nyheter

Lördag 12 januari

Nyheter • Publicerad 11 januari 2002

Stjärnsystrar

Drama

Annons

Tre flickor föds under samma natt i Norrland. Alla tre flickorna döps till Johanna. Samtidigt som flickorna föds tänds en stjärna på himlen. Systrarna växer upp ovetandes om varandras existens men med en känsla av saknad och längtan efter varandra. Trevlig film för hela familjen som bjuder på både skratt, tårar och en del magi. (1999)

Betyg: 3

SVT1 18.05

Birdcage - lånta fjädrar

Komedi

Sonen till ett bögpar ska bjuda hem flickvännen och dennes föräldrar, som råkar vara ultrakonservativa, för första gången. Robin Williams och Nathan Lane är bögparet. Rolig film som har en fransk förlaga. Williams spelar dock som vanligt över i tid och otid. (1996)

Betyg: 3

TV3 21.00

Ett oanständigt förslag

Drama

Annons

Par får en ovanlig förfrågan av miljonär (Robert Redford): om denne får spendera en natt med frun får paret en ansenlig summa pengar. För tunn intrig för en hel långfilm. Redford är emellertid suverän i sin roll. (Indecent proposal, 1993)

Betyg: 3

Kanal 5 21.00

Farligt begär

Drama

Samtliga skådespelare gör ett suveränt jobb i denna filmatisering av pjäsen "Les liaisons dangereuses". Glenn Close spelar manipulerande markisinna i 1800-talets Frankrike. (Dangerous liaisons, 1988)

Betyg: 4

SVT2 21.15

När Harry träffade Sally

Komedi

Annons

Riktigt underhållande och charmig romantisk komedi av Nora Ephron. Harry (Billy Crystal) och Sally (Meg Ryan) är vänner och kämpar för att förhållandet ska stanna på det vänskapliga planet. Orgasmscenen i restaurangen är en klassiker. (When Harry met Sally, 1989)

Betyg: 4

TV4 21.30

Ghostbusters

Komedi

Barnsligt underhållande komedi med mängder av snygga specialeffekter och komiska detaljer. Tre arbetslösa professorer startar spöksaneringsfirma i New York, och affärerna blomstrar. (1984)

Betyg: 4

TV3 23.15

Seven ups - undre världens skräck

Knappt sevärd gangsterfilm som utspelar sig på New Yorks neonupplysta gator. Buddy Manucci (Roy Scheider) leder en hemlig polisstyrka inriktad på gangster- och maffiaverksamhet och riktigt grov brottslighet. När en av hans män blir mördad förklarar Buddy krig mot hela den undre världen. Filmen är berömd för en halsbrytande biljakt längs Hudson river. (1973)

Annons

Betyg: 2

TV4 23.30

De kallar mig Trinity - djävulens högra hand

Västernkomedi

Smårolig och många gånger träffande parodi på diverse spaghettivästernfilmer. Terence Hill är en Clintan-liknande revolverman som tillsammans med sin bror försöker skydda mormonerna i en liten stad från mexikanska bandidos. Följdes upp av "My name is still Trinity". (They call me Trinity, 1970)

Betyg: 3

Kanal 5 02.10

Bo-Göran Holmegard
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons