Annons
Nyheter

Magdalena Forsberg sköt bort guldet

Två bom i den sista avslutande skjutningen. Det kostade Magalena Forsberg det OS-guld som varit den perfekta avslutningen på karriären. Jaktstartsloppet över 10 kilometer slutade i stället med en sjätte plats för Magda.
Nyheter • Publicerad 16 februari 2002

Efter att ha tagit ledningen efter den första skjutningen kom norskan Liv-Grete Poiree och bulgariskan Irina Nikultjina i kapp Forsberg inför den sista stående skjutningen. Där uppe på vallen avgjordes medaljstriden. - Det gick inte att undgå att se hur det gick för de andra, sade Forsberg efter loppet. Två bom för Liv-Grete och två bom för Nikultjina gick att skymta i ögonvrån. Den distraktionen kostade också Forsberg två bom. Medan tättrion gav sig in på sina straffrundor åkte i stället ryskan Olga Pyleva och tyskan Kati Wilhelm in på vallen och sköt fullt. Det blev också Pyleva, som snuvades på bronset av Forsberg i den inledande tävlingen, som vann guld, hennes första stora mästerskapsmedalj någonsin i karriären. Wilhelm slutade på andra plats och loppets stora överraskning, Irina Nikultjina, tog bronset före Liv-Grete Poiree, ryskan Galina Kukleva och Magdalena Forsberg. - Visst hade jag velat ta en guldmedalj här i dag, men jag kan ändå åka hem och summera ett bra OS, jag har med mig två medaljer hem och dem är jag jätteglad för, sade Forsberg till slut.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons