Annons
Nyheter

Martin Johansson ut i semifinal på 1 500 m

Onsdagsnattens 1 500 m i blev ett fall framåt för Martin Johansson. Men Sveriges ende shorttrackåkare av rang väntar fortfarande på en plats i en OS-final.
Nyheter • Publicerad 21 februari 2002

Han slogs ut i semifinal. Nu har han bara en chans kvar i sitt tredje OS att nå målet. När Martin Johansson gjorde premiär i sitt tredje OS blev det diskning direkt på 1 000 m. På 1 500 m hade han bättre flyt. Han klarade sig vidare från första omgången med en skenspets tillgodo på brittiske heatfyran Leon Flack. I semifinalen föll två åkare. Johansson förmådde inte slåss om en av de två platserna till finalen ändå, slutade fyra och sist och gick därmed till B-final. Malmöpågen blev till slut nia. - Det är samma sak i varje OS. Vi delar hall med konståkning och det betyder att isen är tjock men mjuk. En nackdel för mig som är så tung, sade Johansson. - Jag hade helt enkelt inte resurser att ta mig till A-final. Semifinalen vanns av kinesen Li Jiajun före Kanadas Marc Gagnon. Finalloppet avgjordes sedan av domarna efter att sydkoreanen Kim Dong-sung varit först över mållinjen. Han ansågs dock ha stängt vägen för den amerikanske hemmafavoriten Apolo Anton Ohno under det sista varvet och blev därför diskvalificerad. Guldet hamnade i stället - till publikens stora glädje - hos Ohno, medan Jiajun och Cagnon tog silver och brons. Sydkorea fick nöja sig med att landets damer vann stafetten över 3 000 m på världsrekordtiden 4.12,793. Även här tog Kina silver och Kanada brons. I guldlaget ingick Choi Min-kyung, Joo Min-jin, Park Hye-won och Choi Eun-kyung. Och Martin Johansson har på lördag en sista chans att nå en OS-final. Då går 500 m. - Ja, något mer OS blir det inte, sade Johansson, som fyller 29 år på tisdag. Men får jag resurser så fortsätter jag kanske något år till. Just nu lever jag på min flickvän Nina. Hon har två jobb och det är därför hon inte kunde vara med här.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons