Annons
Nyheter

Mathias Fredriksson på bättringsvägen

Bröderna Thobias och Mathias Fredriksson blev de första svenska sjukdomsoffren i OS 2002.En upprepning av sjukstuge-OS i Nagano 1998 vill ingen ha.
Nyheter • Publicerad 8 februari 2002

Så när det övriga längdlandslaget for omkring i OS-spåren på torsdagen fanns Mathias Fredriksson kvar i Sun Valley. Sprintåkaren Thobias Fredriksson blev sjuk tidigt och är återställd. Storebror Mathias var också på bättringsvägen och feberfri på torsdagsmorgonen. Men han fick stanna kvar i Sun Valley, där de flesta svenska längdåkarna OS-laddat. Hans ankomst till Salt Lake City får vänta. - Vi vet inte när Mathias kommer hit. Men han kan nog börja träna lätt i dag, sade landslagschefen Jan Palander på torsdagsförmiddagen. Det är redan klart att Fredriksson inte startar i lördagens OS-premiär, 30 km fri stil. Han riktar i stället in sig på 15 km klassiskt på tisdag, den distans där han tog VM-silver i Lahtis för ett år sedan. - Thobias åkte på en riktig influensa. Det jag har fått är mycket lindrigare, men det kan vara tillräckligt för att förstöra en hel del, sade Mathias Fredriksson till Expressen. Med Mathias Fredriksson ute ur bilden blir det Per Elofsson, Niklas Jonsson och Morgan Göransson som ställer upp på den första OS-distansen.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons