Annons
Nyheter

Millage toppar kvällens rockgala

Äntligen har killarna i Millage hittat hem - musikaliskt sett, alltså - och släpper sin fullängdsdebut lagom till kvällens rockgala på Folkets park i Trelleborg.
Nyheter • Publicerad 23 maj 2003
Bild: Mathias Sjölin
Bild: Mathias SjölinFoto: 

Millage: Christian Carlström, Mikael Persson, Stefan Jönsson, Johan Carlström och Markus Olsson. Bild: Mathias Sjölin Galan arrangeras av Astma- och Allergiföreningen, till fromma för organisationens Barnallergifond. Det är barnallergiåret i år. Så föreningen har rotat fram en bra bit av det lokala poplivet: förutom Millage även Karl-Johans Orkester, samt de unga förmågorna Black Episode och Parquet. Dess bättre är dock nästan ingen av musikerna allergidrabbade. - Undrar om inte gitarristen i Karl-Johans orkester har hösnuva! säger de båda Millage-killarna Stefan Jönsson och Markus Olsson och skrattar. - Men hur som helst är vi glada för att galan är för en god sak, och vi stödjer den gärna. Millage har spelat ihop i tre år, och omfattar förutom sångaren Stefan och Markus på bas även Christian Carlström, klaviaturer, Johan Carlström, trummor samt Mikael Persson, gitarr. De är omåttligt stolta över fullängdaren "Six Months", som de spelat in på i hemmastudio, och som tog - just det - sex månader att färdigställa. - Ett tag var vi inne på att döpa den efter hur många sekunder vi hållit på. Ja, vi hade många konstiga förslag, berättar Stefan Jönsson. - Resultatet blev riktigt bra, tycker Markus Olsson. Plattan låter mycket mer professionell än de demo-inspelningar vi gjort. Så har vi också lagt ner mycket tid och jobb. Med fem olika viljor i bandet, alla med olika referensramar och skilda förebilder från Di Leva till Green Day och progressiv hårdrock, kan man frukta att det blir mer bråk än samförstånd. Men inte hos Millage. - Alla tillför sin lilla bit, beskriver Stefan. Någon har ett riff, någon annan en versdel. - I början var vi mer splittrade, och kunde köra någon låt från varje genre som vi gillade: någon poplåt, någon punk, någon ballad. Nu har vi blivit mer samspelta, och hittat det som vi vill göra. När en låt är färdig så känns det helt enkelt rätt, säger killarna. Ur vilket följer att känns det inte rätt, då är det inte färdigt. Men fråga dem vad för sorts musik de spelar, och man får se pannor veckas och höra många djupa hummanden. - Vi brukade säga att det är en slags syntig poprock, berättar Stefan. Men när folk hörde oss, så sa de alltid "så kan ni inte säga, det ger ju helt fel bild"! Definitionen blir en slags färgrik poprock - men inte av den arga och stökiga typen. Millage är, och vill vara, breda. - Vår musik vänder sig till alla kategorier, menar Markus. Där finns låtar med känsla, där finns rock, där finns lugnare låtar. - Nu när plattan släpps så hoppas vi på att få göra fler spelningar, säger Stefan Jönsson. Det är ju därför vi håller på. Vi har spelat i en massa band tidigare allihop, men nu känner vi att det här är rätt.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons