GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Mother, med Per Forsgren, Freddie Wadling, Monica Törnell: LP

Vem är filmaren och musikern Per Forsgren? Som lyckats locka ut den fantastiska sångerskan Monica Törnell i strålkastarljuset igen.

Som fått fläskkvartetten att låna ut sina stämningsfulla stråkar. Som fått den otroligt känslofulla sångaren Freddie Wadling att gjuta sitt blod över ett semesterprojekt.

För tydligen var det i en sommarstuga Motherföddes. Lämnad ensam med sin gitarr skrev Per Forsgren ett tjugotal låtar. Hemma igen strömmade vännerna till. Och skapade skivan LP, som spänner från orakad stråtrövarblues i This Time I won't go wrong, till finstämd och vemodig folkvisa i The Green Field. En skiva som bara växer för varje lyssning, till den biter sig tag i själva själens nervtrådar.

Delvis är det Monica Törnells fel. Hennes hesa och spruckna röst får låtar som This dayoch To late to say goodbyeatt krypa under huden. Men den stora boven är Wadling, som i ena stunden kan krossa gnejs med rösten, för att i nästa få en fiol att gråta.

Och Per Forsgren borde bjuda sin gitarr på semester fler gånger.

Emil Sandgren

Läs mer