Annons
Nyheter

Ola Ringström: Confirmation

Möt en nygammal pianist – Ola Ringström. En musikant som är kanske mera känd i Stockholm än utanför "tullarna". Men som berättigat borde vara mera känd med sin högst personliga mainstream-spelstil med präktiga ytor för alla tio fingrarnas motiveradekraftfulla utspel.
Nyheter • Publicerad 4 november 2008

Ola kom fram i mitten av 1980-talet som solopianist på restaurang Strömsborg, Stockholm, där allt fler dinerande gästerlät supéerna kallnaför att iställetspisa in hansharmoniska finsnickradeversioner av slitstarka standards.

Ibland kom vänner somtrumpetaren Jan Allan och tenoristen Nisse Sandströmupp och jammade. Något av denstämningenåterges här i en inspelning från Västerås konserthus 1990.

Det är en härlig kammarjazzstund med ångande inspiration. Främst när Ola uppvisar en sådanpondus, närvaro- och fingertoppskänsla i Charlie Parkers Confirmationtill Nisse Sandströms tenortillkomst ideras eget original Go west Eros. Medan Jan Allans mjukt lyriska trumpet i balanserad mognad och lekfullhet profilerar sig med Ola i bland annatHoagy Carmichaels sällan hörda New Orleans. En spisarstund i att finna det stora i det lilla formatet.

Christer Nilsson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons