Annons
Nyheter

Onslundapåg ska kvala till Yrkes-SM

André Sahlin från Onslunda är i dag, tillsammans med åtta unga möbelsnickare, i Borås för att delta i en kvaltävling till Yrkes-SM.
Nyheter • Publicerad 25 mars 2004

André som tidigare gått på Trä och form i Tomelilla går numera på Snickarakademien i Kristianstad. En utbildning på två och ett halvt år och som ger studenterna gesällbrev när de är klarar. André har gått drygt en termin. - Jag vet egentligen inte så mycket om tävlingen i Borås, säger han. Det enda jag fått veta är att vi får en ritning på något och att vi har fem och en halv timme på oss att utföra jobbet. Men YA kan avslöja att han får dimensionshyvlat virke och tillsågat skivmaterial som ska bli en klaff till en skrivpulpet. Kvaltävlingar hålls på fyra platser i Sverige. Segraren går vidare till final i Yrkes-SM i Piteå i maj. Men även de två bästa tvåorna går vidare. Det som hägrar framöver är förstås en plats i yrkeslandslaget för att representera Sverige vid World Skills Competition i Helsingfors nästa år.

Per Nilsson per.nilsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons