Annons
Nyheter

OS-krönikan

Sov du gott i natt? Tommy Salo gjorde det garanterat inte. Men å andra sidan, borde han ju vara utsövd - han stod ju och sov när Vitrysslands Vladimir Kopat drog på en luftpastej från mittzon.
Nyheter • Publicerad 21 februari 2002

Den svenske målvakten verkade totalt överraskad när pucken kom och istället för att bara låta den segla över buren, försökte han fånga den. Resten vet ni. 4-3 till vitryssarna. 17.36 in i sista. Packa resväskan, Tre Kronor. Tommy Salo gjorde kanonmatcher mot både Kanada och Tjeckien, men det kommer knappast att stå i historieböckerna. Istället kommer Tre Kronors insats att beskrivas som fiaskot i Salt Lake City - svensk idrotts kanske största fadäs någonsin. Förlusten mot Costa Rica i fotbolls-VM 1990 nämns som jämförbar, liksom OS-förlusten mot Japan i fotbollsturneringen i Berlin 1936. Nu får Costa Ricas Hernan Medford sällskap av vitryssen Vladimir Kopat som de största "svenskdödarna" genom tiderna. Medan Tommy Salo, som inte hade långt till tårarna efter floppen, får stå där med skamen. - Det här är det värsta som hänt mig som hockeyspelare, var den spontana kommentaren efter matchen. Vilket inte är så svårt att förstå, men man får inte lasta en man för fiaskot. Salos lagkamrater var oförklarligt bleka, långt från den form de visade mot både Kanada, Tjeckien och Tyskland.¨ Skäms, allihop! Sporten

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons