Annons
Nyheter

Psapp: The Camel's Back

Den brittiska duon Carim Clasmann och Galia Durant har under det lite konstiga namnet Psapp gjort den kanske allra lekfullaste och charmigaste indietronican under de senaste åren.
Nyheter • Publicerad 25 november 2008
Psapp. Arkivbild: Scanpix
Psapp. Arkivbild: ScanpixFoto: 

Själva har de kallat sin musik för "toytronica" och är säkert mest kända för titelmusiken till Grey's Anatomy. Med synkoperade rytmer på udda slagverk, något som fört tankarna till en lätt och luftig Tom Waits, och ljud hämtade från alla möjliga instrument och leksaker har deras musik varit schizofren och befriande på samma gång.

Inledande I want that inleder albumet oväntat rakt och trist men redan i Part like waves börjar Psapp att hitta tillbaka till lekfullheten, rytmerna och de så ofta skira melodierna som påminner om Sufjan Stevens. Efter det svaga inledande spåret hittar dock Psapp tillbaka och det med råge. Det här kan vara deras bästa album hittills.

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons