Annons
Nyheter

"Rätt beslut ställa in"

Till synes var det fint väder i Snowbasin på måndagen. Sol, blå himmel och runt tio minus. Men hård blåst satte stopp för damernas störtlopp.
Nyheter • Publicerad 11 februari 2002

- Jag tycker det var rätt beslut att skjuta upp tävlingen, sade Pernilla Wiberg, och ett beslut som vi accepterar. Åkarna var upp på berget före åtta på morgonen för besiktning och det blåste redan då. - Vinden bakifrån var så kraftig att jag inte kunde stå kvar på skidorna i startkuren, säger Pernilla. Enligt arrangörerna låg vindstyrkan i byarna på drygt 2 700 meter höjd där starten skulle ha gått på en bit över 30 meter i sekunden. Eftersom det var medvind hade det blivit speciellt farligt vid hoppen. - De hade kunnat bli för långa, sade Pernilla Wiberg. I normala fall flyger åkarna iväg 40-50 meter i ett av hoppen i den så kallade Wildflowerpisten, längder som normalt inte förekommer särskilt ofta när damerna ska köra störtlopp. Janette Hargin, som har startnummer ett, och Pernilla Wiberg, med startnummer 19, fick nu i stället efter fyra timmars väntan åka tillbaka till hotellet i Ogden och förnya uppladdningen inför tisdagen, då störtloppet nu planeras att köras.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons