Annons
Nyheter

Richard vidare i Pingisiaden

Pingistalangen Richard Magnason har slagit till igen. I helgen kvalificerade han sig för riksfinalen i Pingisiaden - och därmed får han stifta bekantskap med de stora stjärnorna om drygt en månad.
Nyheter • Publicerad 29 januari 2002

Riksfinalen i Pingisiaden, ett slags SM för elvaåringar, avgörs nämligen samtidigt som senior-SM spelas i Sundsvall i början av mars. Då lär Richard Magnason säkert se en och annan svensk storspelare i bordtennis. - Richard är en jättetalang och han kan säkert ställa till med en hel del i riksfinalen, säger Göran Nilsson, ledare i Borrbyklubben Ajax där Richards karriär började. De senaste säsongerna har Richard Magnason emellertid spelat för Gröstorp och framgångarna tycks aldrig ta slut. Han är rankad etta i Skåne och visade på nytt sitt kunnande i helgens regionfinal. I konkurrens med de bästa killarna från Skåne, Småland, Blekinge och Halland lyckades Richard gå ända till final och hade därmed redan säkrat en plats i riksfinalen. I helgens final mot Henrik Åkesson från Kävlinge räckte Gröstorpsgrabben inte till riktigt. Han förlorade med 1-3 i set men alla set var väldigt jämna (11-8, 8-11, 11-13, 12-14). Ajax hade tre spelare med i regionfinalen. Emelie Svensson har imponerat stort den här säsongen och därför trodde hennes ledare att det kunde bära ända till riksfinalen. - Emelie hade ett jätteläge men åkte tyvärr ut efter att ha förlorat en match med 17-19 i avgörande set, berättar Göran Nilsson. Emelies lillasyster Sara åkte ut redan i gruppspelet men lärde sig säkert ett och annat inför nästa säsong då hon också får vara med i Pingisiaden. Benny Nilsson är bara nio år och har också framtiden för sig men redan nu visade han att han kan tampas med de stora pojkarna. Han gick vidare från gruppen och åkte sedan ut i 16-delsfinal.

Patrik Nyström patrik.nystrom@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons