Annons
Nyheter

Riksdagsledamot vill ha vindkraftsforskning

Riksdagsledamoten Inga Berggren (m) från Trelleborg frågar miljöminister Kjell Larsson vilka initiativ som är på gång för att snabbt kunna utreda miljökonsekvenserna för uppförandet av vindkraftverk i Sverige.
Nyheter • Publicerad 30 juli 2002

I sin fråga menar Inga Berggren att det finns för lite kunskap om hur vindkraften påverkar naturförhållandena och att det behövs ett vetenskapligt underlag innan nya anläggningar kommer till. Bakgrunden till Inga Berggrens fråga är hennes engagemang emot Airicoles planerade vindkraftspark utanför sydkusten. - Min uppfattning är klar, menar Inga Berggren. Detta får inte ske. Inga Berggren vill också väcka debatten i Trelleborg och i Ystad och jämför med Skurups kommun där det finns både en skärmutställning och företrädare på plats en gång i veckan. Hon menar att alla tre berörda kommuner bör vara med i samråd och få information på samma sätt.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons