Annons
Nyheter

Robbie Williams/Rudebox

Här har vi ett tvättäkta exempel på hur det kan gå när en framgångsrik artist förvandlas till uppblåst superstar med på tok för fria tyglar.
Nyheter • Publicerad 8 november 2006

Efter den ganska ljumma kritik som mötte förra albumet har ex-popstjärnan Robbie Williams släppt tyglarna fullständigt, och ridit iväg på en musikalisk springare av okänd blandras.

Det sound som präglar nya plattan är sällsynt disparat och svårdefinierat. Det pendlar från huvudsakligen syntsmittad hip-hop i gräsliga titelspåret Rudebox, till discoinfluerad bongocountry i Viva life on Mars och en hel del halvtaskiga r'n'b-försök. Dessutom finns det en låt om 80-talet, en om 90-talet, samt ett hyllningsspår vardera till Pet Shop Boys och Madonna, där de förstnämnda farbröderna medverkar på båda.

Annons

Rudebox är en frustrerad och upprörd motreaktion till senare tids kritik. Men låt oss hoppas att herr Williams snart blir bundis med recensenterna igen. Vi saknar redan världens i särklass bästa manliga popröst.

Oscar Sundell

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons