Annons
Nyheter

Rumspolare: Svensson-Gentzel

Det är inte vanligt att två spelare som konkurrerar om samma plats bor ihop i Bengas handbollstrupp.Men ett undantag finns - målvakterna Tomas Svensson och Peter Gentzel som delat rum de senaste fyra åren.
Nyheter • Publicerad 31 januari 2002

De båda har i åtskilliga sammanhang poängterat att det inte finns någon rivalitet dem emellan utan att båda helt och hållet är fokuserad på lagets bästa och där man hela tiden stöttar den som spelar. - Stämmer, det optimala är att laget vinner. Sen spelar det ingen roll vem av oss som står, säger Peter Gentzel. Och i det sammanhanget underlättar det att de delar rum, menar Tomas. - För mig är det en stor fördel att bo nära med Peter. Ju mer man bor tillhop ju mer lär man känna varandra och ju mindre konkurrens och rivalitet blir det. Sen är det inte helt fel att de båda har gemensamma intressen. - Vi är exempelvis båda väldigt intresserad av musik och så har vi självfallet idrotten gemensamt. - Och så har vi båda barn så det blir en del blöjsnack. Där ligger Peter steget före så man kan alltid få ett och annat tips, inflikar Tomas Svensson som är nybliven pappa till sonen Max. När vi bad de båda att beskriva varande som målvakter räckte anteckningsblocket knappt till. De radade upp positiva egenskaper om varandra där vi bara kan ta med ett axplock. Peter, beskriv Tomas: - Stark, koncentrerad, smidig, explosiv ? komplett helt enkelt. Tomas, beskriv Peter: - Unik i sin teknik där han utnyttjar sin storlek, bollsinne (Gentzel har gjort ett par landskamper i frisbee!), bra på att fokusera sig på uppgiften. Dessutom är han och smidig, mycket smidigare än vad många tror, och han har också ett bra fotarbete, också det bättre än vad många har fått för sig, avslutar Tomas Svensson.

Tommy Nilsson tommy.nilsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons