Annons
Nyheter

Simhall oviss fråga i Anderslöv

Som kommunens huvudort är det Trelleborg som är den starka punkten även vad gäller idrottslivet. Men en viss utjämning kan vara på gång, elitföreningarna riktar just nu lystna blickar mot Anderslöv.
Nyheter • Publicerad 26 november 2002
BILD: TOMAS NYBERG
BILD: TOMAS NYBERGFoto: 

BILD: TOMAS NYBERG Sedan sensommaren har arbetet med den nya konstgräsplanen varit igång. Det arbetet har försenats på grund av för mycket nederbörd. Nu har Anderslövs fotbollsklubb, Anderslövs Boik, fått klartecken att premiärträna på den nya planen, den träningen sker i kväll. - Vi får det grönaste gräset i Trelleborgs kommun, säger Bengt Gunnarsson, ordförande i Boik. Det blir ett lyft, inte bara för Anderslöv och vår förening utan även för TFF. Konstgräsplan i all ära. Det stora på arenafronten är den simhall som länge varit på tal. I mars blev planerna mer konkreta. Vid en presskonferens visades en modell av en simhall upp och kommunstyrelsens ordförande Egil Ahl (s) gav inga löften men sade att en simhall skulle stå klar inom fyra år. I dag är han än mer osäker. - Det finns ingen enighet vad vi ska göra med de pengar som vi har till vårt förfogande. Vissa vill ha en simhall, andra ett föreningarnas hus, säger Egil Ahl. Bengt Gunnarsson är inte bara ordförande i Anderslövs Boik, han representerar även moderaterna i kommunfullmäktige. - Jag anser att frågan handlar om kommunal demokrati. Simhallen kostar 15 miljoner kronor att bygga och driftskostnaden beräknas till 5 miljoner kronor per år. Simhallen är ett ovanifrån-projekt säger Bengt Gunnarsson. Ett löfte som hänger kvar sedan kommundelningen på 1960-talet. - En simhall är det dyraste som finns att driva. Jag förstår att simmarna i TSS gärna vill ha en 50-metersbassäng i kommunen, men då ska den förläggas i huvudorten och inte i periferin. Det finns simhall i Svedala, i Trelleborg och i Malmö och så åker folket till stranden på sommaren, säger Bengt Gunnarsson. Inom Trelleborgs Simsällskap finns mycket riktigt en positiv syn på en 50-metersbassäng i kommunen. - Vi är väldigt positiva, säger tränaren Sven-Bertil Mattsson. Vi har fyra presumtiva kandidater till nästa OS och kan de träna på lång bana i kommunen är det naturligtvis mycket bra. För Egil Ahl är Anderslöv som en "bra satellit till Trelleborg" med god service till medborgarna. - Det finns också en livlig idrottsrörelse i Anderslöv. Anderslövs Boik har närmare 200 medlemmar, varav merparten är aktiva. Seniorlaget spelar i division fem och klubbens juniorer har varit framgångsrika med spel i juniorallsvenskan denna säsong. Sydslättens Ryttarförening är snäppet värre, både vad gäller antalet utövare och idrottsligt sett. Ridklubben har 500 medlemmar och ordnar tävlingar i stort sett varje helg. Sydslättens ryttare tog i år steget upp till elitserien i banhoppning och får nästa år tävla mot landslagshoppare.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons